DE VERDEDIGING van John Grisham

IJzersterke nieuwe pageturner van de meester van de legal thriller

30 JUNI 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Sebastian Rudd doet alles om te winnen. Als het kan, binnen de grenzen van de wet... Sebastian Rudd is een van Grishams kleurrijkste, extravagantste en levendigst beschreven hoofdpersonen ooit. DE VERDEDIGING is levensecht, humoristisch en onmogelijk weg te leggen. Dit is John Grisham op zijn best. DE VERDEDIGING, van de succesvolste thrillerschrijver ter wereld verschijnt op 20 oktober 2015.

Sebastian Rudd is geen gewone advocaat. Hij werkt vanuit een kogelvrije bestelbus die helemaal aan zijn eisen is aangepast, compleet met internet, bar, koelkastje, comfortabele leren stoelen, geheim wapenvak en een zwaarbewapende chauffeur. Hij heeft geen kantoor, geen partners en slechts één werknemer: zijn chauffeur die ook fungeert als zijn bodyguard, juridisch assistent, vertrouweling en golfcaddy. Hij woont alleen in een klein, maar goed beveiligd appartement, en zijn voornaamste meubelstuk is een ouderwetse pooltafel. Hij drinkt goede cognac en is gewapend.

Sebastian verdedigt mensen die andere advocaten nooit als cliënt zouden accepteren: een drugsverslaafde; een knul met tattoos die volgens zeggen lid is van een satanische sekte en wordt beschuldigd van het verkrachten en vermoorden van twee meisjes; een terdoodveroordeelde gangster; een huiseigenaar die is gearresteerd omdat hij schoot op een swat-team dat ten onrechte zijn huis binnendrong. Waarom deze cliënten? Omdat hij vindt dat iedereen recht heeft op een eerlijk proces, zelfs als hij, Sebastian Rudd, moet bedriegen om dat voor elkaar te krijgen. Hij heeft de pest aan onrechtvaardigheid; hij houdt niet van verzekeringsmaatschappijen, banken en grote ondernemingen; hij wantrouwt alle overheidsinstanties en lacht om de ethische voorschriften die binnen het juridische systeem gelden.

Over de auteur
John Grisham (1955) is de auteur van meer dan dertig thrillers en romans, waarvan er vele zijn verfilmd. Zijn debuut De jury verscheen in 1988 en in de daaropvolgende decennia is Grisham uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden. In zowel zijn boeken als in zijn eigen leven neemt hij het op voor mensen die er alleen voor staan of niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen. Inmiddels zijn er al meer dan 5 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Titel: De verdediging | Auteur: John Grisham | Omvang: ca. 366 pag. | Prijs: € 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0633 6 | Verschijnt: 20 oktober 2015
Ook leverbaar als e-book Prijs: € 14,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7447 8

Citaten
"Grisham is goed in vorm." NRC Handelsblad
"Grisham levert het bewijs dat een thriller meer kan zijn dan alleen een vlot misdaadverhaal. DILEMMA is een sociale aanklacht die er mag wezen." Trouw over DILEMMA
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten