De nieuwe YA-sensatie: VUURPREEK van Francesca Haig

Verkocht aan meer dan 20 landen en wordt binnenkort verfilmd door DreamWorks

13 OKTOBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
VUURPREEK, deel 1 in de Fire Sermon-trilogie, is het debuut van Francesca Haig. De rechten van de trilogie zijn aan meer dan twintig landen verkocht en DreamWorks heeft de filmrechten verkregen. Haig heeft een indrukwekkend begin geschreven van een verslavende YA-thrillertrilogie.

Bij Zachs en mijn geboorte hebben onze ouders vast een paar keer opnieuw geteld: armen en benen, vingers en tenen. We waren volmaakt. Toch hadden ze moeite dat te geloven: niemand nam namelijk een loopje met het onderscheid tussen een Alfa en een Omega.

Niemand.

Cass en Zach werden tegelijk geboren en ze zullen tegelijk sterven. Een sterke Alfa- en een inferieure Omega-tweelinghelft – het enige wat ze delen is het moment van hun dood.

De Omega’s leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun afwijking duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven, worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelinghelft. De Alfa’s vormen de elite. Zodra hun zwakkere broer of zus is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden zonder dat hun Omega-wederhelft hen in de weg zit.

Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: ze hebben geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare ‘Omega-mutatie’. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren.

Ze hebben beiden het vermogen om de wereld te veranderen. De een zal de ander moeten verslaan om zijn eigen toekomstvisie verwezenlijkt te zien worden, maar als ze niet oppassen zullen ze allebei in deze machtsstrijd omkomen.

Titel: Vuurpreek | Auteur: Francesca Haig | Omvang: ca. 360 pagina's
Prijs:
€ 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0477 6 | Verschijnt: 13 oktober 2015
Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7266 5

Citaten
"Een geweldig, uiterst spannend verhaal over wantrouwen en afhankelijkheid, onrecht en optimisme, verteld met een poëtische intensiteit." The Daily Mail
"Met zijn knap geconstrueerde wereld, levensechte personages en spannende plot kan VUURPREEK niet anders dan dé nieuwe hit worden." Kirkus Reviews
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten