Het uitmuntende debuut DE KOLIBRIE van de Finse Queen of Crime, Kati Hiekkapelto

Een spannend debuut met een heldin die je meteen in je hart sluit

29 SEPTEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
In de zakken van drie dodelijke slachtoffers wordt een amulet met een exotische beeltenis gevonden. Politierechercheur Anna Fekete bijt zich met haar partner Esko vast in dit moordonderzoek en intussel veroorzaakt ook het Koerdische meisje Bihar problemen... DE KOLIBRIE, het begin van een nieuwe thrillerserie met in de hoofdrol rechercheur Anna Fekete, is het debuut van de Finse Kati Hiekkapelto. Een van de thema's is het brandende immigratievraagstuk in het noorden van Finland. Dit opmerkelijke thrillerdebuut werd in zowel Finland als in het Verenigd Koninkrijk bekroond. DE KOLIBRIE verschijnt op 12 januari 2016.

Een moord in het bos. Het slachtoffer een jonge vrouw, in haar zak een amulet met een exotische beeltenis. Het moordwapen: een hagelgeweer.

Een tweede moord: dezelfde omgeving, dezelfde methode, hetzelfde sieraad. Op grond waarvan kiest de moordenaar zijn slachtoffers uit? Houden de sieraden verband met een geheime cult? Wie is de volgende die sterft?

Anna Fekete, die als kind tijdens de oorlog in Joegoslavië naar Finland is gevlucht, is net begonnen met haar werk als politierechercheur in een Noord-Finse stad als ze midden in een opzienbarend moordonderzoek terechtkomt. De situatie wordt er niet makkelijker op wanneer haar partner Esko openlijk zijn racistische opvattingen spuit. Verder is er nog het Koerdische meisje Bihar dat kopzorgen veroorzaakt. Uit angst voor eerwraak neemt zij contact op met de politie, maar tijdens de verhoren slikt ze haar woorden weer in. Als Anna haar nu de rug toekeert en Bihar iets overkomt, zou ze het zichzelf nooit kunnen vergeven.

Kati Hiekkapelto (1970) is afkomstig uit Oulu, een stad in het noordwesten van Finland. Ze is opgeleid tot remedial teacher en heeft lesgegeven aan immigranten. Ze woont samen met haar man, drie kinderen en een grote dierenschaar op een oude boerderij in Hailuoto, Finland, en heeft ook in de Hongaarse streek in Servië gewoond. Als ze niet schrijft, treedt ze op met haar punkband Parrakas nainen (Vrouw met baard).

Titel: De kolibrie | Auteur: Kati Hiekkapelto | Omvang: 352 pagina's
Prijs:
€ 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0379 3 | Verschijnt: 12 januari 2016
Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7134 7

Citaten
"Hiekkapelto geeft de lezer een onsentimentele kijk op de Finse maatschappij en de culturele tradities aldaar, de Finse obsessie met jagen en wapens incluis. Een veelbelovend debuut!" The Irish Times
Afbeeldingen
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten