Actuele actiethriller van Andy McNab: NOODTOESTAND

Het vervolg op het goed ontvangen BRANDHAARD

11 NOVEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Andy McNab is het pseudoniem van een voormalig Brits Special Air Service-soldaat. Hij werd wereldberoemd toen hij na de eerste Golfoorlog in 1993 zijn verslag publiceerde van de mislukte SAS-missie Bravo Two Zero, tijdens welke hij door de Irakezen gevangen werd gezet in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis. Voor deze missie ontving hij o.a. de Distinguished Conduct Medal. NOODTOESTAND is het nieuwste deel in de populaire Tom Buckingham-reeks en is vanaf 12 januari 2016 verkrijgbaar.

Terwijl teruggekeerde jihadisten een steeds grotere dreiging vormen en er grote onrust heerst onder de bevolking, staat in Groot-Brittannië een nieuwe politiek leider op. De populist Vernon Rolt belooft een streng antiterreurbeleid te voeren en keihard op te treden tegen etnische minderheden die naar geweld grijpen. Hij wint de verkiezingen, maar maakt ook veel vijanden.

Tom Buckingham – ex-SAS, tegenwoordig in dienst bij MI5 – gaat undercover om een aanslag van voormalige militairen op Rolt te voorkomen. Tegelijkertijd moet hij zien uit te vinden wat oligarch Oleg Umarov, afkomstig uit de Krim, als financier van Rolt van plan is. Hij doet een ontdekking die het politieke landschap van Europa voorgoed zal veranderen...

Vanwege het uiterst gevoelige karakter van zijn SAS-verleden is Andy McNab de enige auteur die zijn werk ter goedkeuring moet voorleggen aan het Britse Ministerie van Defensie voordat het gepubliceerd mag worden. McNab wordt ook nog steeds wereldwijd gezocht door enkele terroristische organisaties. Het is daarom verboden om afbeeldingen van zijn gezicht, of zijn huidige locatie, te openbaren.

Titel: Noodtoestand | Auteur: Andy McNab | Omvang: ca. 328 pag.
Prijs:
€ 19,95 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0638 1 | Verschijnt: 12 januari 2016
Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7398 3

Citaten
"McNabs stijl is beeldend en de actie blijft luchtig door geestige intermezzo's." Algemeen Dagblad
"Uiterst actueel." Panorama over BRANDHAARD
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten