De nieuwe Lynley: DAG DES OORDEELS van Elizabeth George

De 19e Lynley-thriller van de koningin van de misdaadliteratuur

15 DECEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Elizabeth George (Ohio, VS, 26 februari 1949) heeft voor haar werk de Anthony Award, de Agatha Award en Le Grand Prix de Littérature Policière gewonnen. Ze werd bovendien genomineerd voor de Edgar Award, de Macavity Award en de Duitse MIMI Award. Veel van haar boeken over inspecteur Lynley en brigadier Havers zijn door de BBC verfilmd. De serie wordt in Nederland door de KRO uitgezonden. DAG DES OORDEELS is het negentiende deel in de Lynley-reeks en verschijnt op 12 januari 2016.

Een jonge man stort zichzelf van een van de kliffen in Dorset. Zijn omgeving blijft verslagen achter. Wat zit er achter deze tragedie? Heeft zijn zelfmoord iets te maken met de vergiftiging van de feministische bestsellerauteur Clare Abbott?

Na de vervelende nasleep van de gebeurtenissen in Italië doet sergeant Barbara Havers er alles aan om haar fouten te herstellen. Ze heeft Clare Abbott in het verleden eens ontmoet en smeekt inspecteur Lynley om haar op het onderzoek te zetten. Die werkt zelf aan een nog verontrustender zaak in Londen.

Achter de vredige façade van het idyllische plattelandsleven ontdekken Havers en sergeant Winston Nkata een wereld vol verziekt verlangen en bedrog, en aan verdachten hebben ze geen gebrek...

Over de auteur

Naast haar Inspecteur Lynley-mysteries schrijft ze momenteel aan de spannende cross-overserie Het Fluistereiland, waarvan inmiddels drie delen zijn verschenen.

George begon op haar zevende al met het schrijven van korte verhalen. Na haar studie Engels en een master in psychologie werkte ze als docent Engels op een middelbare school. Voor haar werk als remedial teacher werd ze uitgeroepen tot 'Orange County Teacher of the Year'. In haar vrije tijd schreef ze. Haar eerste boek, Totdat de dood ons scheidt, verscheen in 1988. Vanaf dat moment wijdde ze zich volledig aan haar schrijverschap. En met succes.

Titel: Dag des oordeels | Auteur: Elizabeth George | Omvang: ca. 768 pag.
Prijs:
€ 22,50 | ɪsʙɴ: 978 90 229 9876 2 | Verschijnt: 12 januari 2016
Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 14,99 | ɪsʙɴ: 978 90 449 7396 9

Citaten
"Met een aantal verrassende twists houdt de auteur ook doorgewinterde thrillerpuzzelaars bij de les." ELSEVIER over VERLOREN ONSCHULD
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten