Info
Amsterdam | Gepubliceerd op: 19 februari 2016
Pitch
Aangrijpend verhaal over liefde, verraad en de wil om te overleven, De kleermaakster van Dachau http://pr.co/p/002mc5
Samenvatting
Mary Chamberlin heeft met De kleermaakster van Dachau een bewogen levensverhaal geschreven van een sterke vrouw in de periode vlak voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Details

Mary Chamberlain studeerde politiek en internationale betrekkingen aan de University of Edinburgh en de London School of Economics. Ze diverse titels gepubliceerd over (vrouwen)geschiedenis. Chamberlin heeft met De kleermaakster van Dachau een bewogen levensverhaal geschreven van een sterke vrouw in de periode vlak voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Een aangrijpend verhaal over liefde, verraad en de wil om te overleven.

Londen, voorjaar 1939. De achttienjarige Ada Vaughan begint haar carrière als naaister bij een atelier in Dover Street. Ze is vastbesloten door te breken. Een ontmoeting met de charismatische Stanislaus von Lieben opent voor haar de deuren naar een wereld vol glamour en romantiek. Als hij een reis naar Parijs voorstelt, negeert Ada elke waarschuwing over de naderende oorlog: dit is haar kans op succes.

Dan breekt de oorlog uit en vallen de nazi’s Frankrijk binnen. Stanislaus laat Ada aan haar lot over. Wanneer ze wordt opgepakt, lijkt haar beroep haar redding te zijn: ze gaat werken als kleermaakster voor de commandant van kamp Dachau. Maar deze beslissing zal Ada tijdens de oorlog en zijn verwoestende nasleep blijven achtervolgen…

Titel: De kleermaakster van Dachau | Auteur: Mary Chamberlain | Omvang: 352 pag.
Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0614 5 | Verschijnt: 5 april 2016 |Citaten
Een prachtig verhaal tegen het decor van Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, over de kracht van een vrouw.

— THE BOOKTRAIL
Een ontzettend spannend verhaal, prachtig verteld. Ada Vaughan is een personage om verliefd op te worden: levensecht, met haar mankementen – maar onweerstaanbaar.

— Saskia Sarginson, auteur van DE TWEELING en ZONDER JOU
Dit boek mag je niet missen.

— INDEPENDENT
Download PDF