Deel twee in Jens Henrik Jensens Oxen-trilogie: DE SCHADUWMANNEN

Opvolger van de fenomenale thriller DE HONDENMOORDEN

29 APRIL 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Niels Oxen, ex-elitesoldaat met posttraumatisch stress syndroom, verschuilt zich achter een valse identiteit in een viskwekerij in Jutland. Dan wordt er een moord gepleegd, met heftige gevolgen. Opeens vormt Oxen het doel van een klopjacht. Sommigen willen hem helpen, anderen willen hem doden. Wie is zijn vriend en wie zijn vijand? Met de Oxen-trilogie brak Jensen definitief door in Denemarken en belandde hij in één klap bij de top van de Scandinavische thrillerauteurs. DE SCHADUWMANNEN is een solide, uiterst filmische thriller die je niet mag missen!

Niels Oxen, de hoogst gedecoreerde soldaat die ooit diende in het Deense leger, woont en werkt onder een valse identiteit op een viskwekerij in Jutland. Hij is paranoïde en lijdt aan verschrikkelijke nachtmerries. Hij verbergt een persoonlijk geheim dat hem op de been houdt, maar dat hem ook zijn leven kan kosten.

Dan wordt de directeur van een kasteelmuseum dood gevonden in de zaal van het kasteel waar vroeger het zogeheten ‘Danehof’ samenkwam – een mythische kring van invloedrijke mannen in Denemarken, een groepering die vele eeuwen teruggaat.

De moord vormt het startschot voor een reeks schokkende gebeurtenissen. Slechts enkelen vermoeden dat er een connectie is met Oxen. Een van hen is zijn voormalige partner van de Inlichtingendienst, Margrethe Franck. Zij is al meer dan een jaar op zoek naar Oxen.

Als ze hem eindelijk vindt, bezegelt ze daarmee zowel zijn lot als het hare…

Opeens vormt Oxen het doel van een klopjacht. Oxen en Franck slaan opnieuw de handen ineen tegen de machtige mannen in de schaduw van de macht.

Over de auteur:

Jens Henrik Jensen (1963), auteur en journalist, schreef al diverse thrillers voordat hij definitief doorbrak met De hondenmoorden, het eerste deel in zijn Oxen-trilogie. Met het tweede boek over de getraumatiseerde oorlogsveteraan Niels Oxen vestigde hij definitief zijn naam bij de top van de Deense thrillerschrijvers. De boeken van Jensen verschijnen in diverse Europese landen.


Quotes over De schaduwmannen

Uit de Deense media:

De schaduwmannen, waarin het draait om de zwaar getraumatiseerde elitesoldaat Niels Oxen die opnieuw alles op alles moet zetten in de strijd tegen een groep machtige en ondemocratische mannen, is een knap geconstrueerd verhaal met een aangrijpende plot. Jensens boeken zijn een genot om te lezen.’ – Jydske Vestkysten

‘Een solide verhaal waarbij de auteur erin slaagt spanning op te bouwen terwijl hij de lezer in een ijzeren greep houdt.’ – Jyske Medier

‘Deze thriller zit boordevol spanning en is doorspekt met droge humor. Maar vooral Jensens vermogen om het tempo hoog te houden en de paranoia in het verhaal geloofwaardig te houden, maken dat de lezer dit boek – over een getraumatiseerde oorlogsveteraan op de vlucht voor machtige vijanden – zeer moeilijk kan wegleggen.' – Nordjyske

Het boek verschijnt 10 mei 2016.

Titel: De schaduwmannen | Auteur: Jens Henrik Jensen | Omvang: 484 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978-94-005-0579-7 | Verschijnt: 10 mei 2016 | Ook leverbaar als e-book | ɪsʙɴ: 978-90-449-7357-0| Prijs: € 13,99

NB. Bij gebruik van de auteursfoto graag copyright vermelden: Red Star Photo.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten