Robin Cooks DONOR, een medische thriller waar je kippenvel van krijgt

16 JUNI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Een vriend van geneeskundestudente Lynn Peirce wordt opgenomen voor een routineoperatie, en komt nooit meer uit de narcose: hersendood. Tijdens haar zoektocht naar antwoorden ontdekt ze de schokkende wreedheid van de farmaceutische industrie. Haar leven is in gevaar!

Lynn Peirce, een vierdejaarsstudente geneeskunde, heeft alles goed voor elkaar. Maar wanneer haar vriend Carl in het ziekenhuis opgenomen wordt voor een routineoperatie, verandert haar leven op slag. Carl komt niet meer bij uit de narcose en een MRI bevestigt het verschrikkelijke vermoeden: de jongen is hersendood.

Intens verdrietig gaat Lynn op zoek naar antwoorden. En wat ze ontdekt is nog schokkender dan wat ze voor mogelijk had gehouden. Dan ontvangt ze een doodsbedreiging. Iemand probeert uit alle macht te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt.

Donor, het nieuwste boek van Robin Cook, is een verontrustende thriller over de wanpraktijken in de wereld van grote farmaceutische bedrijven.

Over de auteur:

Bestsellerauteur dr. Robin Cook introduceerde met zijn debuut Coma een nieuw thrillergenre: de medische thriller. Nog steeds domineert hij dit genre door medische feiten en fantasie met elkaar te verbinden. Zijn boeken gaan altijd over actuele medische onderwerpen, zoals orgaandonatie, experimenten op mensen, de financiering van onderzoek, medische wanpraktijken, genetische manipulatie en drugsonderzoek. Cook schrijft zijn boeken niet alleen als amusement, maar ook om mensen bewust te maken van medische praktijken. ‘I believe my books are actually teaching people.’ Van zijn hand verschenen inmiddels 31 medische thrillers. Hij studeerde geneeskunde aan Harvard en de Colombia University Medical School en woont afwisselend in Boston en Florida.

Donor verschijnt 20 september 2016.

Titel: Donor | Auteur: Robin Cook | Omvang: ca. 352 pag.| Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978-94-005-0753-1 | Verschijnt: 20 september 2016 | Ook leverbaar als e-book | Prijs: € 13,99 | ɪsʙɴ: 978-90-449-7527-7


Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten