De daverende finale van Oxen: BEVROREN VLAMMEN van Jens Henrik Jensen

02 JANUARI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Ogenschijnlijk verongelukt op zee maar in werkelijkheid ondergedoken op een eiland beseft Niels Oxen dat hij niet langer wil blijven vluchten. Zowel het geheime netwerk Danehof als de politie zit hem al snel op de hielen, dus zoekt Oxen zijn voormalige partner Margrethe Franck en vroegere baas Axel Mossman op. Samen gaan ze de strijd aan met de schaduwmannen om zo hun leven terug te krijgen. BEVROREN VLAMMEN, de finale van de Oxen-serie, verschijnt 21 maart.

Voor zover iedereen weet is oorlogsveteraan Niels Oxen verongelukt op zee. In werkelijkheid bevindt hij zich op een eiland in de Zweedse archipel, waar hij het dilemma overpeinst dat voor hem ligt.


Als de leiders van het geheime netwerk Danehof ontdekken dat ze er niet in geslaagd zijn Oxen te doden, zullen ze een meedogenloze klopjacht starten om hun fout te herstellen. Als de politie erachter komt dat hij nog leeft, zal hij gearresteerd worden voor een moord die hij niet beging.


Hoewel alle kansen zich tegen hem gekeerd lijken te hebben, besluit Oxen toch dat hij de confrontatie moet aangaan met degenen die de macht hebben. Doet hij dat niet, dan blijft hij zijn leven lang op de vlucht en zal hij nooit zijn zoontje terug kunnen zien.


Hij bundelt zijn krachten met Margrethe Franck, zijn voormalige partner bij de geheime dienst, en Axel Mossman, zijn vroegere baas. Hun gevecht tegen Danehof heeft voor hen alle drie monumentale gevolgen gehad. Ze kunnen alleen hun leven terugkrijgen door opnieuw de strijd aan te gaan met de schaduwmannen.


Maar hoe vecht je tegen een onzichtbare vijand?

Jens Henrik Jensen (1963), auteur en journalist, schreef al diverse thrillers voordat hij definitief doorbrak met De hondenmoorden, het eerste deel van zijn Oxen-trilogie. Met De schaduwmannen, het tweede boek over de getraumatiseerde oorlogsveteraan Niels Oxen, vestigde hij definitief zijn naam bij de top van de Deense thrillerschrijvers. De boeken van Jensen verschijnen in diverse Europese landen.

Bevroren vlammen verschijnt 21 maart 2017.

Titel: Bevroren vlammen | Auteur: Jens Henrik Jensen | Omvang: 496 pag. | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978-94-005-0831-6 | Verschijnt: 21 maart 2017 | E-book: 978-90-449-7593-2 | € 13,99 | Audioboek: 978-90-461-7095-3 | € 19,99

NB. Bij gebruik van de auteursfoto graag copyright vermelden: Red Star Photo.

Citaten
"'Dit boek is in spanning en snelheid een thriller die boven het gemiddelde Scandinavische aanbod uitstijgt.'" Trouw over DE HONDENMOORDEN
"'Dit is er weer zo eentje, zo'n Deense thriller die je niet meer weg kunt leggen. Lezen met je oorwarmers op.' " Veronica Magazine over DE HONDENMOORDEN
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten