Veelgeprezen door media en lezers; Belinda Bauer is terug met DE SCHITTERENDE DODEN

Een huiveringwekkende thriller over de strijd tussen een kille moordenaar en een ambitieuze jonge vrouw

04 APRIL 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Schrijfster Belinda Bauer is terug: en hoe! Met de huiveringwekkende thriller DE SCHITTERENDE DODEN weet ze te imponeren en laat ze haar lezers vanaf de eerste, bloedstollende scène sidderen van spanning. De lovende recensies in de Engelse media liegen er niet om: dit wordt haar definitieve doorbraak. Wanneer een seriemoordenaar de publiciteit opzoekt, komt hij in contact met misdaadverslaggever Eve Singer. De moordenaar raakt meer en meer geobsedeerd door haar. Verschijnt op 23 mei.

Hij zou haar kunnen doden. Zij zou het kunnen toelaten.

Eve Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen. De moordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te laten zien. Hij kondigt zijn macabere optredens van tevoren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn. Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze deze kans om als eerste de moorden te verslaan met beide handen aan.

'Haar thrillers zijn schaamteloos verslavend.' – Sophie Hannah

'Een geweldig verteller met oog voor detail.' – Trouw

'Tegelijk prachtig en schokkend.' – De Standaard

'Die Belinda Bauer moeten we in de gaten houden.' – Libelle

Over de auteur:
Belinda Bauer groeide op in Engeland en Zuid-Afrika. Ze studeerde journalistiek en werkte vervolgens zeven jaar als verslaggeefster. Ze debuteerde als thrillerschrijver in 2010 met Rusteloos land – het eerste deel van de Exmoor-trilogie – en won daarmee de prestigieuze CWA Gold Dagger Award. De veelgeprezen volgende twee delen, Opgesloten en Verdiende loon, verschenen in de jaren daarna. Hierop volgde de standalone thriller Wat dood is, waarmee Bauer de Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award won.

De schitterende doden verschijnt 23 mei 2017.

Titel: De schitterende doden | Auteur: Belinda Bauer | Omvang: ca. 320 pagina's | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0763 0 | Verschijnt: 23 mei 2017 | E-book: 978 90 449 7536 9 | Prijs: € 13,99 | Audioboek: 978 90 461 7087 8 | Prijs: € 19,99

Citaten
"Angstaanjagend, knap en bij vlagen echt zeer ontroerend." The Guardian
"De klassieke seriemoordenaar-thriller in een fantastisch nieuw jasje." The Sunday Mirror
"Belinda Bauer is de enige en echte erfgename van de grote Ruth Rendell." Mail On Sunday
"Verontrustend en beangstigend, op een afwijkende en originele manier." The Times
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten