IJzersterke politiethriller van Jørn Lier Horst, de bestverkopende Noorse auteur ná Jo Nesbø

11 MEI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Jørn Lier Horst heeft zich met zijn bekroonde serie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Zijn boeken zijn inmiddels in 23 landen verschenen en JACHTHONDEN werd in 2012 bekroond met de Glazen Sleutel, de Gouden Revolver én de Prijs van het Genootschap van Zweedse misdaadschrijvers. Zijn serie over William Wisting wordt door de makers van de MILLENNIUM-trilogie verfilmd als tv-serie. William Wisting is op non-actief gezet, maar wanneer criminelen uit een oude zaak jacht op hem maken gaat hij in het geheim op onderzoek uit. JACHTHONDEN verschijnt 7 juni 2017.

Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in een van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord, en de media ruiken bloed.

Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht wordt gemaakt. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting moet iedereen nét een stap voor proberen te blijven.

Over de auteur
Jørn Lier Horst (1970) heeft zich met zijn bekroonde serie over inspecteur William Wisting gevoegd bij de elite van de Scandinavische thrillerschrijvers. Met Jachthonden won hij de Glazen Sleutel, de Gouden Revolver én de Prijs van het Genootschap van Zweedse misdaadschrijvers, voor de beste misdaadroman. Voordat hij zich fulltime aan het schrijven wijdde, werkte hij als hoofd van de recherche in het Noorse district Vestfold. Horsts werk is een unieke mix van spanning en realisme en hij toont zich een uitstekend observator van menselijke interactie.

Jachthonden verschijnt 7 juni 2017.

Titel: Jachthonden | Auteur: Jørn Lier Horst | Omvang: 376 pagina's | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0663 3 | Verschijnt: 7 juni 2017 | E-book: 978 90 449 7446 1 | Prijs: € 13,99 | Audioboek: 978 90 461 7128 8 | Prijs: € 19,99

NB: bij gebruik van de auteursfoto's graag het copyright vermelden:
Foto 1: Marius Batman Viken
Foto 2: Dag Nordsveen

Citaten
"☆☆☆☆ Met Jørn Lier Horst hebben we er een Scandinavische auteur van klasse bij gekregen." HEBBAN
"Een klassieke politiethriller van een auteur die weet waar hij het over heeft." DAGBLADET over RODE SNEEUW
"RODE SNEEUW is een goede, solide misdaadroman." VARDEN
"Een vakkundig geschreven, zeer leesbare thriller, zeker voor de liefhebber van Sandinavische misdaadromans. Smaakt naar meer." ALLESOVERBOEKENENSCHRIJVERS.NL over RODE SNEEUW
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten