DE SEKTE: het thrillerdebuut van voormalig Scientologylid Mariette Lindstein

Een beklemmend verhaal over de gevaren van de sektarische mentaliteit

29 JUNI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
Jarenlang was Mariette Lindstein de rechterhand van Scientologyleider David Miscavige. Na 27 jaar lid te zijn geweest en in de hoogste regionen van de beweging gewerkt te hebben ontsnapte ze op dramatische wijze. Ze besloot haar ervaringen te gebruiken als inspiratie voor een thrillertrilogie. DE SEKTE is het begin van deze uiterst verslavende trilogie. Van de eerste twee delen werden ruim 100.000 exemplaren verkocht en DE SEKTE verdrong HET MEISJE IN DE TREIN van de eerste plaats in de Zweedse bestsellerlijst. In 2016 won Lindstein met DE SEKTE de Crimetime Specsavers Award voor het beste thrillerdebuut. Ondertussen zijn de rechten aan nog negen andere landen verkocht. Lindsteins uiterst spannende debuut verschijnt op 12 september.

Toetreden is verleidelijk
Ontsnappen is onmogelijk

Op een klein eiland aan de Zweedse kust heeft zich een newagebeweging gesetteld. De charismatische leider, Franz Oswald, heeft de doctrine ViaTerra ontwikkeld, die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op beroemdheden en vooraanstaande politici.

Sofia Bauman, net afgestudeerd aan de universiteit, raakt gefascineerd door de leer van ViaTerra en het inspirerende levensverhaal van Oswald. Ze weet nog niet goed wat ze met haar leven wil, maar is gecharmeerd van Oswald en accepteert de baan die hij haar aanbiedt.

Algauw ontdekt ze welke enorme opofferingen er van haar verwacht worden. En wanneer de idyllische zomer ten einde komt en een ondoordringbare mist het eiland opslokt, vraagt ze zich af of ViaTerra wel zo’n nobele beweging is als ze aanvankelijk dacht. Ook ontdekt ze dat er een groot verschil is tussen het publieke imago van Oswald en zijn daadwerkelijke intenties.

Echter, er lijkt geen weg terug naar haar voormalige leven. Want niemand heeft ViaTerra ooit kunnen verlaten...

Over de auteur:
Mariette Lindstein (1958) groeide op in Halmstad, Zweden. Op 19-jarige leeftijd raakte ze betrokken bij de Scientologybeweging. Ze klom razendsnel op in de gelederen en werkte uiteindelijk meer dan 20 jaar op het hoogste niveau, direct onder leider David Miscavige. In 2004 slaagde ze erin te ontsnappen, onder dramatische omstandigheden. Mariette woont tegenwoordig weer in Zweden met haar man Dan Koon, eveneens een schrijver en voormalig Scientologylid.

Titel: De sekte | Auteur: Mariette Lindstein | Omvang: ca. 320 pagina's | Prijs: € 19,99 | ɪsʙɴ: 978-94-005-0844-6 | E-book: 978-94-005-0844-6 | Prijs: € 13,99 | Audioboek: 978-90-449-7612-0 | Prijs: €19,99

ɴʙ: graag bij gebruik van de auteursfoto het copyright Adde vermelden.

Citaten
"Nagelbijtende spanning" AFTONBLADET
"Fascinerend om te lezen hoe makkelijk het is in een sekte getrokken te worden." MAMMA BOKSTRÖM/BONNIERS BOOK CLUB
"Actueel, interessant en met een gestaag opbouwende spanning." DAST Magazine
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten