Info
Amsterdam | Gepubliceerd op: 26 juni 2017
Pitch
Passie, romantiek, geheimen en bedrog. Is ware liefde voor altijd? De vrouw van de rechter verschijnt op 19 september! http://pr.co/p/003bzc
Samenvatting
DE VROUW VAN DE RECHTER is een ontroerend verhaal over drie vrouwen en de liefdes die hun levens voorgoed veranderen; een perfecte mix van heden en verleden, spanning en romantiek. Wanneer een vrouw in de jaren vijftig in Ierland buitenechtelijk zwanger raakte, loste de familie dit schandaal op door haar naar een gesticht te sturen. Mannen, die aan het hoofd van de samenleving stonden, stuurden soms zelfs hun eigen vrouw naar het gesticht. Deze vrouwen zaten dan levenslang opgesloten zonder dat ook maar iemand twijfelde aan hun 'gekte'.
DE VROUW VAN DE RECHTER stond twee maanden in de top tien van Ierland en is genomineerd als Roman van het Jaar door de Romantic Novel Association. Inmiddels zijn de rechten aan nog vijf andere landen verkocht. DE VROUW VAN DE RECHTER verschijnt op 19 september 2017.
Details

Het leven van Grace verandert voorgoed als ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in weelde, maar voelt zich eenzaam. Dan ontmoet ze een jonge arts, Vikram. Hij is alles wat haar man niet is en ze wordt hopeloos verliefd. Maar het zijn de jaren vijftig in Ierland, en wanneer Grace zwanger blijkt te zijn van Vikram, moet er afgerekend worden met dit schandaal.

Direct na de bevalling wordt Grace naar een gesticht gestuurd. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden en hij keert met een gebroken hart terug naar India. Dertig jaar later, na het overlijden van de rechter, krijgt zijn dochter Emma tijdens het opruimen van zijn spullen voor het eerst een beeld van Grace, de moeder die ze nooit gekend heeft. En ze doet hierbij enkele schokkende ontdekkingen… Terwijl een lang verborgen familiegeheim wordt onthuld, rijst de vraag: is ware liefde voor altijd?

Over de auteur
Ann O’Loughlin is in Ierland een gerenommeerd journalist. Ze werkte o.a. voor de Irish Independent en de Evening Herald. Op dit moment schrijft ze voor de Irish Examiner. Sinds enkele jaren schrijft ze romans, waarvan De vrouw van de rechter de eerste is die in het Nederlands verschijnt.

Titel: De vrouw van de rechter | Auteur: Ann O'Loughlin | Omvang: ca. 300 pagina's | Prijs: € 17,50 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0921 4 | Verschijnt: 19 september 2017 | E-book: 978 90 449 7662 5 | Prijs: € 9 ,99 | Audioboek: 978 90 461 7146 2 | Prijs: € 14,50


Citaten
Een rijk verhaal vol passie, bedrog en geheimen.

— IRISH SUNDAY INDEPENDENT
Een hartverwarmend verhaal, het soort boek dat je in één keer wilt verslinden.

— THE SUNDAY TIMES
In deze meeslepende roman creëert O’Loughlin enkele geweldige, onvergetelijke personages.

— INDEPENDENT
Video's
Download PDF