DE VROUW VAN DE RECHTER: een ontroerend verhaal vol geheimen, romantiek en drama

Voor de fans van Martha Hall Kelly en Rachel Hore

26 JUNI 2017, AMSTERDAM
Samenvatting
DE VROUW VAN DE RECHTER is een ontroerend verhaal over drie vrouwen en de liefdes die hun levens voorgoed veranderen; een perfecte mix van heden en verleden, spanning en romantiek. Wanneer een vrouw in de jaren vijftig in Ierland buitenechtelijk zwanger raakte, loste de familie dit schandaal op door haar naar een gesticht te sturen. Mannen, die aan het hoofd van de samenleving stonden, stuurden soms zelfs hun eigen vrouw naar het gesticht. Deze vrouwen zaten dan levenslang opgesloten zonder dat ook maar iemand twijfelde aan hun 'gekte'. DE VROUW VAN DE RECHTER stond twee maanden in de top tien van Ierland en is genomineerd als Roman van het Jaar door de Romantic Novel Association. Inmiddels zijn de rechten aan nog vijf andere landen verkocht. DE VROUW VAN DE RECHTER verschijnt op 19 september 2017.

Het leven van Grace verandert voorgoed als ze wordt uitgehuwelijkt aan een veel oudere, respectabele rechter. Ze leeft in weelde, maar voelt zich eenzaam. Dan ontmoet ze een jonge arts, Vikram. Hij is alles wat haar man niet is en ze wordt hopeloos verliefd. Maar het zijn de jaren vijftig in Ierland, en wanneer Grace zwanger blijkt te zijn van Vikram, moet er afgerekend worden met dit schandaal.

Direct na de bevalling wordt Grace naar een gesticht gestuurd. Vikram krijgt te horen dat Grace is overleden en hij keert met een gebroken hart terug naar India. Dertig jaar later, na het overlijden van de rechter, krijgt zijn dochter Emma tijdens het opruimen van zijn spullen voor het eerst een beeld van Grace, de moeder die ze nooit gekend heeft. En ze doet hierbij enkele schokkende ontdekkingen… Terwijl een lang verborgen familiegeheim wordt onthuld, rijst de vraag: is ware liefde voor altijd?

Over de auteur
Ann O’Loughlin is in Ierland een gerenommeerd journalist. Ze werkte o.a. voor de Irish Independent en de Evening Herald. Op dit moment schrijft ze voor de Irish Examiner. Sinds enkele jaren schrijft ze romans, waarvan De vrouw van de rechter de eerste is die in het Nederlands verschijnt.

Titel: De vrouw van de rechter | Auteur: Ann O'Loughlin | Omvang: ca. 300 pagina's | Prijs: € 17,50 | ɪsʙɴ: 978 94 005 0921 4 | Verschijnt: 19 september 2017 | E-book: 978 90 449 7662 5 | Prijs: € 9 ,99 | Audioboek: 978 90 461 7146 2 | Prijs: € 14,50


Citaten
"Een rijk verhaal vol passie, bedrog en geheimen." IRISH SUNDAY INDEPENDENT
"Een hartverwarmend verhaal, het soort boek dat je in één keer wilt verslinden." THE SUNDAY TIMES
"In deze meeslepende roman creëert O’Loughlin enkele geweldige, onvergetelijke personages." INDEPENDENT
Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten