Info
Antwerpen | Gepubliceerd op: 2 november 2017
Pitch
Paula Hawinks ontvangt Gouden Boek voor HET MEISJE IN DE TREIN #cpnb #goudenboek http://pr.co/p/003g1s
Samenvatting
Tijdens de Vlaamse boekenbeurs ontving Paula Hawkins vrijdagmiddag 3 november 2017 uit handen van de redacteur van A.W. Bruna Uitgevers, Ilse Arkesteijn, het Gouden Boek. De CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlanse Boek) looft deze prijs uit bij een verkoop van meer dan 250.000 exemplaren.
Details

Paula Hawkins veroverde in 2015 de wereld met haar bestseller Het meisje in de trein, waarvan er wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ook in Nederland en België was deze thriller meteen een enorm succes en stond meer dan 2 jaar in de bestsellerlijst. Inmiddels zijn er meer dan 350.000 exemplaren van verkocht.

'Ik vind het een enorme eer om het Gouden Boek te mogen ontvangen. Ik ben onder de indruk dat in een relatief klein land zoveel boeken zijn verkocht', aldus Paula Hawkins.

De muziekbranche kent al vele jaren bekroningen van albums. Vanaf 2013 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche. De bekroningen gelden voor oorspronkelijk Nederlandstalige en naar het Nederlands vertaalde titels. Bij de verkoopcijfers wordt gekeken naar alle dragers waarop de titel is uitgekomen (waaronder papier, luisterboek en e-boek).Download PDF