Nieuw boek in Stieg Larssons MILLENNIUM-serie

Bestsellerauteur David Lagercrantz schrijft het vierde boek

07 OKTOBER 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Precies tien jaar na MANNEN DIE VROUWEN HATEN keren Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander terug in de MILLENIUM-serie, waarvan Stieg Larsson de eerste drie succesvolle boeken schreef. De Zweedse journalist en bestsellerauteur David Lagercrantz, van IK, ZLATAN, heeft in opdracht van de erven van Stieg Larsson het vierde deel geschreven. Dit boek zal, evenals de eerste drie delen, in Zweden worden uitgebracht door uitgeverij Norstedts. Tegelijkertijd zullen de internationale edities verschijnen, waaronder de Nederlandse editie bij A.W. Bruna Uitgevers. In januari 2015 zal de titel van MILLENNIUM 4 bekend worden gemaakt, het plot blijft echter geheim tot aan de internationale publicatiedatum op 14 augustus 2015.

Journalist Stieg Larsson was hoofdredacteur van het tijdschrift Expo. Hij gold als een van de kenners op het gebied van rechts-extremisme, en als zodanig werd hij vaak geraadpleegd. Larsson overleed in 2004, nog voordat Mannen die vrouwen haten, zijn eerste boek, werd gepubliceerd. De Zweedse kritieken waren overweldigend en het boek werd bekroond met de Glazen Sleutel, de prijs voor de beste Scandinavische misdaadroman. Daarna volgden in deze Millennium-trilogie De vrouw die met vuur speelde (2007) en Gerechtigheid (2008). Ook Gerechtigheid werd bekroond met de Glazen Sleutel. Na een slow start werden de Nederlandse vertalingen dankzij mond-tot-mondreclame ook in Nederland en Vlaanderen een daverend succes. Nadat de boeken al tientallen weken De Bestseller 60 hadden bezet, veroverde de trilogie in augustus 2009 de top 3. In Nederland zijn er van de trilogie 2,6 miljoen boeken verkocht. 

Alle drie de boeken zijn verfilmd. 6 augustus 2009 vond de Nederlandse première plaats van Mannen die vrouwen haten. De bioscoopzalen liepen overvol en de film kwam als nieuwkomer binnen in de top 5 van best bezochte films.

De auteur Stieg Larsson verwierf grote bekendheid met zijn Millennium-trilogie over twee tegenpolen: de charmante, kritische journalist en uitgever van het tijdschrift Millennium Mikael Blomkvist en de jonge Lisbeth Salander, een gecompliceerde vrouw met zwart geverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. De ijzersterke karakters, maatschappijkritische houding en scherpe dialogen maakten zijn boeken tot een wereldwijd succes.

David Lagercrantz is een Zweedse journalist en bestsellerauteur van Ik, Zlatan. Het boek wordt bestempeld als een van de beste voetbalautobiografieën van de afgelopen jaren. Van het boek werden in Zweden in een zeer korte tijd 500.000 exemplaren verkocht en was hiermee het snelst verkopende boek aller tijden. De rechten werden aan meer dan 30 landen verkocht. 

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over A.W. Bruna Fictie

A.W. Bruna Uitgevers is een van de grootste algemene boekenuitgeverijen van Nederland. Sterke titels voor een breed publiek. Auteurs die door A.W. Bruna Fictie worden uitgegeven zijn onder meer Paula Hawkins, John Grisham, David Baldacci, Elizabeth George, Suzanne Vermeer, Deon Meyer en Jens Lapidus.

Klik hier voor de laatste aanbiedingsbrochures.

berichten